Wij vieren in oktober een groots jubileum: 20 jaar Personeelsned! Wij zijn trots op alle successen die we in de voorgaande 20 jaar hebben kunnen waarmaken. Zonder al die jaren aan ervaring, samenwerkingen met vele connecties, en sterk doorzettingsvermogen was dit allemaal nooit mogelijk geweest. Maar om het hele verhaal in beeld te krijgen, moeten we terug gaan naar het begin. 

Van kaartenbakken naar online werven: een terugblik op 20 jaar Personeelsned

In het dynamische jaar 2003, toen Personeelsned voor het eerst zijn deuren opende, was ons uitzendbureau nog gevestigd in het vertrouwde Arbeidsbureau. Dit was de plek waar werkzoekenden en arbeidsbemiddelaars elkaar ontmoetten. Voor ons betekende dit een kans om onze stempel te drukken en onze vacatures te presenteren. De ‘kaartenbakken’ met werkzoekenden werden nog maar net vervangen door digitale registraties, en het gebruik van internet stond nog in zijn kinderschoenen. Een compleet andere wereld dan die van vandaag, het bijna volledig digitale uitzendbureau dat wij kennen in het jaar 2023.

Een tijdperk van papierwerk en persoonlijke ontmoetingen

In 2003, als je op zoek was naar werk, stapte je ons uitzendbureau binnen om je in te schrijven. Op basis van die inschrijving deden we ons uiterste best om de perfecte baan voor je te vinden. Maar oh, hoe anders is het nu! Werkzoekenden zijn schaars geworden, en niemand komt nog langs voor een fysieke ontmoeting. Alles gebeurt tegenwoordig online, via gespecialiseerde platforms en onze moderne website.

De digitale revolutie

In 2003 waren er ongeveer 91.000 vacatures beschikbaar. Als je dat vergelijkt met het heden, zul je versteld staan dat we nu maar liefst 318.000 openstaande vacatures hebben, en er zijn nauwelijks geschikte kandidaten te vinden.

Laten we teruggaan naar die tijd. In 2003 wandelde Laura, een jonge werkzoekende, ons kantoor binnen op zoek naar tijdelijk werk in Sneek. We overhandigden haar een flinke stapel papieren sollicitatieformulieren om in te vullen. Na dagen van geknoei met inkt en het indienen van papieren cv’s, duurde het weken voordat er eindelijk een telefoontje kwam met een baanaanbieding.

Het heden: efficiëntie en gemak in overvloed

Spring naar 2023, en Laura’s dochter Sophie bevindt zich in een vergelijkbare situatie. Ze heeft tijdelijk werk nodig en weet dat ze bij Personeelsned terechtkan. Maar in plaats van persoonlijk langs te komen, pakt ze haar smartphone en bezoekt de strakke website van ons uitzendbureau. Daar kan ze haar cv moeiteloos uploaden en binnen enkele minuten solliciteren op een scala aan vacatures die perfect bij haar passen.

Diezelfde middag landt er een e-mail in Sophie’s inbox waarin staat dat ze is uitgenodigd voor een online sollicitatiegesprek met een potentiële werkgever. Ze kan dit gesprek gemakkelijk bijwonen vanuit haar knusse woonkamer via een verbluffend helder videogesprek. Het hele proces verloopt razendsnel en efficiënt, en binnen enkele dagen heeft Sophie een gloednieuwe tijdelijke baan in Sneek bemachtigd.

Behoud van persoonlijk contact in een digitale wereld

Dit is een compleet ander tijdperk dan twintig jaar geleden, maar om ons persoonlijke contact te behouden, nodigen we kandidaten nog steeds uit voor een bezoek aan ons kantoor. Op die manier houden we ons werk persoonlijk en blijft het ontzettend leuk om te doen!

Het verhaal van 20 jaar Personeelsned is een meeslepende reis door de evolutie van de arbeidsmarkt. Van papierwerk en persoonlijke ontmoetingen tot de digitale revolutie en het gemak van vandaag, onze reis heeft ons geleerd dat verandering onvermijdelijk is, maar het menselijke aspect van arbeidsbemiddeling blijft altijd van onschatbare waarde.

Werk 16 oktober 2023