Heb jij binnenkort jouw eerste werkdag? Dan kan jij natuurlijk wel wat voorbereiding en tips gebruiken! Tijdens je eerste werkdag wil je natuurlijk een zo goed mogelijk visitekaartje achterlaten. Hoe je dat doet? Je leest het in deze blog!

Voorbereiding

Jouw eerste werkdag is in zicht, best wel spannend! Wat doe jij ter voorbereiding om een zo goed mogelijke indruk achter te laten? Het antwoord hierop kan je goed helpen; zorg voor een goede voorbereiding door informatie te zoeken via social media kanalen. Bekijk ook de website zodat jij er achter kan komen hoe de bedrijfscultuur is. Is er bijvoorbeeld sprake van een formele of informele sfeer? Dan kan je daar op inspelen met de kleding die je draagt en hoe je met je collega’s omgaat.

Tijdens je eerste werkdag

Je hebt je goed voorbereid en weet wat je kunt verwachten. Nu is het tijd voor jouw eerste werkdag! Vertrek op tijd naar je werk, want je eerste dag te laat komen is not done.

Op zo’n eerste dag krijg je vaak erg veel informatie, het is daarom belangrijk om aantekeningen te maken. Zo kan jij in korte tijd veel leren en ben je snel ingewerkt. Kijk goed om je heen, wees een prettige collega door je sociaal op te stellen en maak van het werk een gezamenlijke uitdaging.

Na afloop

Zo’n eerste werkdag is inspannend. Al die nieuwe indrukken en nieuwe collega’s maken dat jij aan het einde van de dag ongetwijfeld heel moe bent. Ga daarom niet te laat naar huis, niemand verwacht van jou dat jij op je eerste dag al extra uren maakt.

Zit de dag erop? Vergeet dan vooral niet jouw nieuwe collega’s gedag te zeggen en te bedanken.

Nu ben jij helemaal klaar voor jouw eerste werkdag. Vergeet vooral niet jezelf te blijven en gaan er dingen fout? Geen probleem, fouten maken mag, daar leer je van.

Wij wensen jou heel veel succes! Heb jij verder nog hulp nodig? Neem dan contact met ons op!

Werk 10 september 2023