Al een tijdje gebrek aan uitdaging in je werk of zit je al even thuis? Dan kunnen wij je wellicht helpen! Echter, een nieuwe baan is niet zomaar geregeld. Een goed CV en een krachtige sollicitatiebrief doen veel, maar goede voorbereiding is een grotere vereiste. Hoe je het beste op zoek kunt gaan naar een nieuwe baan? Wij geven je een stappenplan, dan kun je zo beginnen!

Stap 1: Een nieuwe baan die bij je past

Dit klinkt logisch, maar soms zoekt je naar een baan die niet helemaal passend is. Voordat je dus gaat solliciteren, kun je het beste eerste vaststellen wat je het liefst wilt en een aantal wensberoepen op een rijtje zetten! Mocht je moeite hebben met het vinden van antwoorden, dan bieden we jou graag loopbaanadvies. Bekijk deze pagina voor meer informatie.

Stap 2: Hoe zoek je een nieuwe baan?

Zodra je weet welke baan goed bij jou past, ga je op zoek. Maar, hoe zoek je een nieuwe baan? Dat kan op verschillende manieren! Geef het aan in je eigen netwerk, ga op zoek naar interessante werkgevers en stuur een open sollicitatiebrief of gebruik zoekmachines. Daarnaast is social media een ideale omgeving. Volg verschillende banensites, recruitmentbureaus en uitzendbureaus, zoals ons. 😉 Zo zie je regelmatig nieuwe vacatures voorbijkomen.

Stap 3: Het CV en de sollicitatiebrief

Als je een interessante vacature hebt gevonden, dan is het tijd voor het CV en de sollicitatiebrief. Maak een overzichtelijk CV. Begin met je meest recente werkervaring, studies en gevolgde trainingen. Zo is je laatste ervaring direct in beeld. Schrijf daarnaast een concept sollicitatiebrief. De inhoud kun je voor 80% hergebruiken, de overige 20% pas je aan op de specifieke vacature waar je op solliciteert. Zijn je brief en CV klaar? Tijd om te versturen!

Stap 4: Je mag op sollicitatiegesprek!

Je brief en CV zijn gezien door het bedrijf en je mag op gesprek komen. Gefeliciteerd! Voordat je op gesprek gaat, zijn er nog een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Zie het als de perfecte voorbereiding. Ten eerste: ken het bedrijf. Hoe meer je van het bedrijf weet, hoe beter je kunt aangeven waarom je er wilt werken. Bereid je vervolgens goed voor op de ‘standaard’ vragen. Weet waar je jezelf ziet over drie tot vijf jaar en bedenk waarom ze voor jou moeten kiezen. Kom bovendien op tijd en let op je houding.

Op zoek naar een nieuwe baan? Zo begin je!

Natuurlijk helpen wij van Personeelsned je graag met de zoektocht naar een nieuwe baan. Waar anderen zouden stoppen, gaan wij verder. Alles voor een perfecte plek die goed bij jou past! Nieuwsgierig geworden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Werk 29 mei 2022